jeudi 10 juillet 2014

Confituur van watermeloen, rozenwater en vanille



Benodigheden
1,500 kg watermeloen of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
2.5 cL rozenwater voor voeding
Sap van 2 citroenen
5 g agar-agar

Bereiding
Spoel de watermeloen in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. Schil en snijdt in verschillende stukken en ontpit de watermeloen.  Mix ¾ van de stukken tot puree, de overige stukken met de robot in fijne schijfjes snijden, nadien in heel kleine gelijke stukjes. Breng alles over in de confituurkookpot, voeg er de citroensappen, suiker en vanillezaadjes aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 5 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er het rozenwater aan toe, breng terug aan de kook. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min doorkoken.


In potten overbrengen...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire