Benodigdheden
1 kg aarbeien
800 g gries of kristalsuiker
40 g hibiscus
2 g agar-agar
Sap van 1
citroen
Bereiding
De aarbeien
vlug onder fris water spoelen alsook de steeltjes verwijderen en laten
uitlekken.
De grootste
aarbeien middendoor snijden.
De hibiscus in
een neteldoekbuiltje binden, er rekening me houdende dat de blaadjes tijdens
het koken gaan opzwellen.
De
aardbeien in de confituurkookpot gieten, de suiker en het citroensap aan
toevoegen, alles goed mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen
om de suiker op te lossen en regelmatig roeren, voeg er het builtje met hibiscus aan
toe. Op een hoog vuur al roerend 10 min
laten doorkoken.
Gedurende de kooktijd het builtje
regelmatig aandrukken om de smaak van de hibiscus met deze van de aardbeien te
vermengen.
Alvorens de in een weinig water
opgeloste agar-agar aan toe te voegen het builtje verwijderen. Goed mengen en
laat nog 1 min. doorkoken.
Zorgvuldig afschuimen, en giet de
confituur in potten.
Sluit af met een schroefdeksel en
laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire