Benodigdheden
1,250 kg appelen
voor moes
340 g verse
cranberry’s
70 g suiker
2 kaneelstokjes
of een afgestreken mokkalepel kaneelpoeder
1 afgestreken mokkalepel geplette Jamaikaanse
peperbolletjes
De dunne sinaasappelschil
20 g verse geraspte
gember
4 dL vers sinaasappelsap
Bereiding
De appelen schillen en klokhuis verwijderen, daarna het
vruchtvlees in dunne plakjes snijden.
Breng de appelplakjes over in een kookpan, voeg er
alle ingredienten bij uitgezonderd de cranberry’s en alles goed mengen.
Laat gedurende
5 min. op een klein vuur zachtjes garen.
Doe er de cranberry’s bij, goed mengen en verder
zachtjes laten garen tot de appelen in
moes zijn en de cranberry’s open gebarsten.
Verwijder de sinaasappelschil en de kaneelstokjes.
Breng over in
een kom en laat afkoelen. Dien eventueel
op met slagroom waaronder een weinig snuifje kaneelpoeder is onder vermengd. Is
ook lekker met vanilleijs.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire