Benodigdheden
500 g varkensgehakt en 500 g
rundsgehakt.
2 eieren.
4 soepl. paneermeel (chapelure) naar
gelang de vochtigheid van het mengsel.
Peper en zout, 1 afgestreken mokkalepel
gemalen nootmuskaat en 1 afgestreken mokkalepel fijngestampte kummel.
De vesnipperde blaadjes van een twijgje groene munt en van verse koriander.
½ dessertlepel harissa (eventueel)
½ ajuin en 2 teentjes knoflook heel
fijn gehakt
Bereiding:
Alle ingrediênten in een slakom
overbrengen en tot een homogeen mengsel kneden, eventueel nog een weinig
paneermeel aan toe voegen.
De handen met water bevochtigen om
een “brood” te vormen.
Het vleesbrood in een vuurvaste
schotel leggen en in een voorverwarmde oven (180°C) ongeveer 40 min. bakken.
De gaarheid nagaan door met een
lange naald (zoals een breinaald) in het midden van het brood te prikken. Het
uitlopende vocht moet helder zijn, zo niet, nog een paar minuten verder laten
bakken.
Kan zowel warm als koud opgediend
worden.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire