Benodigdheden
1.400 kg tomaten of 1 kg vruchtvlees
20 g honing
3 g gemalen kaneelpijp
20 g gekonfijte gember
5 cL water
Bereiding
“Emonder” de tomaten (zie tips) Dan in
twee snijden en ontpitten, tenslotte het vruchtvlees in blokjes snijden.
De gekonfijte gember in fijne reepjes
snijden en dan in kleine blokjes.
Breng het water, en de honing over in
een kleine kookpot, zet op een klein vuur om de honing op te lossen.
Voeg er de de blokjes tomaat, kaneel en
de gember aan toe, roer regelmatig en voorzichtig om.
Laat alles op een klein vuur tot moes
sudderen.
Laat de compote verder naar wens
indikken.
De compote in potjes overbrengen,
afsluiten met een schroefdeksel en omdraaien om af te koelen.
De potten opbergen op een frisse en donkere plaats.
De compote is minder houdbaar dan
een confituur, eenmaal de pot geopend in de koelkast bewaren
Dien
op met heel verse geitekaas of kwark.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire