vendredi 7 septembre 2018

Compote van tomaten met gekonfijte gember




Benodigdheden
1.400 kg tomaten of 1 kg vruchtvlees
20 g honing
3 g gemalen kaneelpijp
20 g gekonfijte gember
5 cL water

Bereiding
“Emonder” de tomaten (zie tips) Dan in twee snijden en ontpitten, tenslotte het vruchtvlees in blokjes snijden.
De gekonfijte gember in fijne reepjes snijden en dan in kleine blokjes.
Breng het water, en de honing over in een kleine kookpot, zet op een klein vuur om de honing op te lossen.
Voeg er de de blokjes tomaat, kaneel en de gember aan toe, roer regelmatig en voorzichtig om.
Laat alles op een klein vuur tot moes sudderen.
Laat de compote verder naar wens indikken.
De compote in potjes overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel en omdraaien om af te koelen.
De potten opbergen op een frisse en donkere plaats.
De compote is minder houdbaar dan een confituur, eenmaal de pot geopend in de koelkast bewaren
Dien op met heel verse geitekaas  of  kwark.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire