Benodigdheden
1kip voor 4 tot 5 pers
1 L coulis van tomaten (liefst
zelfgemaakte)
50 g tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
10 g (2 afgestreken eetl) korianderzaad
1 afgestreken eetlepel fijn gehakte
verse korianderblaadjes
Peper en zout
Olijfolie
1 eetlepel agar-agar of een ander zetmeel
Bereiding
De kip in verscheidene stukken snijden en
in de olijfolie kleuren.
Ondertussen de ajuin en knoflook pellen, deze fijn hakken.
De korianderzaadjes grof pletten.
De gekleurde stukken gevogelte uit de kookpan nemen,
doe de gehakte ajuin, de geplette korianderzaden en de tomatenpuree in de
kookpan, laat alles zachtjes kleuren. (regelmatig roeren)
Eenmaal gekleurd er de gehakte knoflook bij doen, breng op smaak met peper en zout .
Voeg er de gekleurde stukken gevogelte aan toe alsook de
tomatencoulis die alles overdekt.
Laat op een klein vuur zachtjes koken tot het gevogelte mals
is (ongeveer 30 min) de fijngehakte koriander aan toevoegen en mengen, voeg er
nu de in een weinig water opgeloste agar-agar of ander zetmeel aan toe, meng
alles en laat terug op kookpunt komen om de saus een weinig aan te dikken.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire