dimanche 7 juin 2020

Confituur van rabarber met passievrucht




Benodigdheden
6 passievruchten
900 gr rabarber (stengels)
750 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen

Bereiding
Spoel de rabarberstengels onder fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte snijden. De schil mag er aan blijven, zonder schil zal de confituur licht groen van kleur zijn.
De passievruchten in twee snijden en aan de kant houden.
Breng de stukjes rabarber over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het citroensap aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 8 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
 Voeg er dan het sap met pitten van de passievruchten aan toe, goed mengen en nog 2 minuten laten doorkoken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Heeft de confituur niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.

In potten overbrengen, met een schroefdeksel afsluiten en omdraaien en laten afkoelen. Op een droge frisse en donkere plaats opbergen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire