Benodigdheden
6 passievruchten
900 gr rabarber (stengels)
750 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
Bereiding
Spoel de
rabarberstengels onder fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte
snijden. De schil mag er aan blijven, zonder schil zal de confituur licht groen
van kleur zijn.
De passievruchten
in twee snijden en aan de kant houden.
Breng de stukjes rabarber
over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het citroensap aan toe, meng
alles.
Laat al roerend op
een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 8
min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Voeg er dan het sap met pitten van de
passievruchten aan toe, goed mengen en nog 2 minuten laten doorkoken.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Heeft de confituur
niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.
In potten overbrengen, met een
schroefdeksel afsluiten en omdraaien en laten afkoelen. Op een droge frisse en
donkere plaats opbergen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire