Benodigdheden : 6 tot 8 pers
1 middelmatige grote potimarron, bij gebrek aan dan een butternut
1 mespunt foeli, bij gebrek aan dan muskaatnoot
1 geutje smaakvolle sesamolie
Maanzaadjes voor de garnituur groene kruidenblaadjes
Peper & zout
Bereiding :
Na de potimarron te hebben gewassen en gedroogd het steeltje verwijderen.
De potimarron in schijven van ongeveer 2 tot 3 cm snijden, de zaden verwijderen en het vruchtvlees met de schil ongeveer 8 min. gaarstomen.
Dan het vruchtvlees van de schil verwijderen.
Het vruchtvlees tot puree prakken of door een groentemolen pureren.
De puree op smaak brengen met peper en zout, de foelie en een scheutje sesamolie, goed mengen.
De puree over de borden verdelen en met de maanzaadjes of sesamzaadjes alsook een groen blaadje versieren.
Kan opgediend worden met een wit vlees, vis, tofu, of vegetarishce schotel.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire