1 kg rode aalbesjes of 600 g puree
500 g meloen of 400 g vruchtvlees
700 g gries of kristalsuiker
1 sap van citroen
Bereiding
De besjes voorzichtig spoelen in fris water en afritsen.
Laat de besjes in een weinig water en op een laag vuur barsten, de bessen door een groentenmolen (passevit) pureren.
Het vruchtvlees van de meloen in “brunoise” (kleine blokjes van ½ op 1/2 cm) snijden.
Breng de puree over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe, alles voorzichtig mengen.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen, voeg er dan de blokjes meloen aan toe, voorzichtig mengen.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
De confituur in potten
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire