Benodigdheden
900 g rijpe rode paprika’s of 700 g vruchtvlees
400 g courgette of 300g vruchtvlees
6 teentjes knoflook
1 grote ui
250 g palmsuiker
2 g tandoori masala (poedervorm)
4 g komijnzaad
2 g zout van Guérande
40 cL balsamic azijn
1 soepplepel olijfolie
Bereiding
Was de paprika’s en de courgetten, droog ze af, schik de paprika’s onder
de grill voor hun dunne vlies gemakkelijk te verwijderen.
Na het verwijderen van het vlies de paprika’s en de courgetten in twee
snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees, in “macédoine” versnijden
(blokjes van 1cm/1cm).
De ui pellen, halveren, in dunne plakjes snijden.
Pel de teentjes knoflook, ontdoe deze van de kiem, de teentjes tot
“brunoise” versnijden of maak gebruik van de knoflookpers.
Giet de olie in een wijde kookpan, voeg er de plakjes ui aan toe, laat
ze zachtjes sudderen tot ze glazig zijn zonder te kleuren.
Voeg er de knoflook en de suiker aan toe, dit alles op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te
lossen, regelmatig roeren.
Breng de macédoine en alle andere ingrediënten over in de kookpot.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het
vocht in te koken tot jamdikte,
dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
Dien op met rundsvlees of geroosterde kleine of
minder kleine inktvis.
“tandoori masala” is een mengsel van specerijen,
aan U om een mildere of scherpere tandoori masala te verkiezen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire