mercredi 3 décembre 2014

Chutney van ananas, appel, en kokosmelk



Benodigdheden
1.400 kg ananas of 800 g vruchtvlees
2 appels
4 teentjes knoflook
30 g verse gember geraspt
300 g palmsuiker
4 g (fijn geplet) zaadjes van koriander
4 g gemalen kurkuma (ook wel koenjit of geelwortel genoemd)
4 g (fijn geplet) zaadjes van groene kardemom
4 g (fijn geplet )jamaikaanse peper
2 g zout van Guérande
25 dL kokosmelk
35 cL honingazijn

Bereiding
Ontdoe de ananas van de schil, vierendelen, het vruchtvlees, het harde gedeelte in het midden verwijderen.
De stukken ananas met de keukenrobot in fijne plakjes snijden. Daarna de plakjes ananas in “brunoise” snijden.
Pel de teentjes knoflook en ontdoe deze van de kiem, de teentjes tot “brunoise” snijden of maak gebruik van de knoflookpers.
De gemberwortel schillen en fijn raspen.
De korianderzaadjes roosteren en fijnstampen.
De appels schillen, in vier parten verdelen, ontdoen van de steeltjes en klokhuis. In stukjes snijden, met de robot tot puree mixen.
Giet de kokosmelk in een wijde inox kookpan, voeg er de verpulverde palmsuiker aan toe, meng alles goed, voeg er de brunoise van ananas en alle andere ingrediënten aan toe.
Alles op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer 30 min, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen


Gaat goed samen met een rijstschotel en gebakken geitelam of kip 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire