Benodigdheden
1.300 Kg peren,
rijp doch vast of 1 Kg vruchtvlees
5 dL sterke pittige rode wijn
2 kaneelpijpen
8 kruidnagelen
2 g gember in poedervorm
de schil van een ½ sinaasappel (niet behandelede schil)
800 g gries of kristalsuiker
1 sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Borstel de schil van de
sinaasappel met lauwe azijn, naspoelen. De
schil met een dunschiller verwijderen .
Giet de wijn in een kleine kookpan, voeg er de specerijen en de
sinaasappelschil aan toe, laat gedurende 10 min. lichtjes sudderen.
Neem van het vuur, dek de kookpan af met een deksel, laat 1 h trekken.
De kruidenwijn filteren en tot de helft inkoken.
De peren in fris water wassen, vierendelen, schillen, steeltjes en klokhuis
verwijderen.
De stukken peer met de keukenrobot in fijne plakjes versnijden, deze met
het citroensap besprenkelen.
Giet de ingekookte kruidenwijn in de confituurkoopot, voeg er de suiker aan
toe, meng goed door elkaar.
Laat
al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de plakjes peer
aan toe, voorzichtig mengen. Breng gedurende 8 min op een hoog vuur aan de
kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen, voeg de agar-agar aan toe en laat terug 1 min
doorkoken.
In potten overbrengen,
afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien, deksel naar beneden om af
te koelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire