lundi 26 janvier 2015

Confituur van « poires au vin »



Benodigdheden
1.300 Kg  peren,  rijp doch vast of 1 Kg vruchtvlees
5 dL  sterke pittige rode wijn
2 kaneelpijpen
8 kruidnagelen
2 g gember in poedervorm
de schil van een  ½ sinaasappel  (niet behandelede schil)
800 g gries of kristalsuiker
1 sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Borstel  de schil van de sinaasappel  met lauwe azijn, naspoelen. De schil met een dunschiller verwijderen .
Giet de wijn in een kleine kookpan, voeg er de specerijen en de sinaasappelschil aan toe, laat gedurende 10 min. lichtjes sudderen.
Neem van het vuur, dek de kookpan af met een deksel, laat 1 h trekken.
De kruidenwijn filteren en tot de helft inkoken.
De peren in fris water wassen, vierendelen, schillen, steeltjes en klokhuis verwijderen.
De stukken peer met de keukenrobot in fijne plakjes versnijden, deze met het citroensap besprenkelen.
Giet de ingekookte kruidenwijn in de confituurkoopot, voeg er de suiker aan toe, meng goed door elkaar.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de plakjes peer aan toe, voorzichtig mengen. Breng gedurende 8 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen, voeg de agar-agar aan toe en laat terug 1 min doorkoken.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien, deksel naar beneden om af te koelen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire