Benodigdheden
2 Kg gele (desnoods roze) pompelmoezen of 1 L sap
10 g voorgekookte zesten van niet bespoten sinaasappel
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 2 citroenen
6 g agar-agar
Bereiding
Pres de pompelmoezen en citroenen, vang het sap op.
Het sap door een zeef filteren, voor een heldere gelei een 2de maal
filteren dit door een nat gemaakte en uitgewrongen neteldoek.
Giet het sap in de confituurkookpot, voeg er de suiker en de voorgekookte
zesten (zie tips) aan toe.
Op een klein vuur de suiker laten oplossen, regelamtig roeren.
Breng aan de kook en laat 6 minuten goed doorkoken, regelmatig roeren.
De gelei afschuimen, voeg de agar-agar aan toe, terug 1 minuut laten
doorkoken .
Breng de gelei over in potten, sluit direct af met een schroefdeksel, draai
de potten om met het deksel naar beneden om af te koelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire