vendredi 25 septembre 2015

Confituur van bosaardbeien en sap van witte aalbessen



Benodigheden
600 g bosaardbeien
400 g sap van witte aalbessen
800 g gries of kristalsuiker

Bereiding
Liefst de bosaardbeien niet spoelen.
De aalbessen spoelen. Giet een beetje water in een kookpot, voeg er de afgeritste aalbessen aan toe, afdekken en op een klein vuur de bessen laten barsten.
Giet het gefilterde sap van de aalbessen in de confituurkookpot, voeg er de bosaardbeien en suiker aan toe, goed mengen.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Test vanaf 6 minuten kooktijd de gewenste dikte van de confituur.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.


In potten overbrengen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire