Gelei van witte aalbessen is subtieler
van smaak dan van rode aalbessen. Ik voeg er de bloemblaadjes van de hibiscus
aan toe daar de kleur van de witte aalbes minder aantrekkelijk is.
Benodigheden
1.500 kg(1.500 L) sap van witte
aalbessen
5 g gedroogde bloemblaadjes van hibiscus
800 g gries of kristalsuiker
Bereiding
Giet een beetje water in een
kookpot, voeg er de aalbessen aan toe, alsook de hibiscus, afdekken en op een
klein vuur de bessen laten barsten, de hibiscus zal het vocht kleuren.
Giet het sap van de aalbessen in de
confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, goed
mengen.
Laat al roerend op
een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng op een hoog
vuur aan de kook, regelmatig roeren
Test vanaf 6
minuten kooktijd de gewenste dikte van de gelei.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen.
In potten
overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire