vendredi 29 avril 2016

Slaatje van wilde kruiden en bloemen



Benodigdheden per persoon
6 bosjes wilde veldsla
12 jonge wilde blaadjes zuring
12 jonge takjes pimpernel
12 jonge blaadjes smal weegbree
1 grote bos jonge paardebloemblaadjes
12 jonge blaadjes duizendbladblaadjes
2 daslookblaadjes
2 paardebloemen
6 wilde viooltjes
3 takjes sleutelbloempjes
Sjalot, knoflook
Koolzaadolie
Xérèsazijn of sap van een citroen
Peper en zout
1 zacht of hard gekookt ei

Bereiding
De wilde kruiden plukken ver van de bewoonde kom, spoelen onder fris water en voorzichtig het water er uit slaan.
De sjalot en de knoflook pellen, (de kiem van de knoflook verwijderen) alles fijn snijden.

De kruiden op het bord schikken, van ieder kruid 6 blaadjes of takjes aan de kant houden voor het afwerken. Strooi er de sjalot en knoflook over, besprenkel met olie en azijn of citroensap, bestrooien met peper en zout.  Werk de sla af met de aan de kant gehouden blaadjes, takjes en bloemen, serveere er een warm of lauw hard of slap gekookt ei bij.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire