Benodigdheden per persoon
6 bosjes wilde veldsla
12 jonge wilde blaadjes zuring
12 jonge takjes pimpernel
12 jonge blaadjes smal
weegbree
1 grote bos jonge
paardebloemblaadjes
12 jonge blaadjes duizendbladblaadjes
2 daslookblaadjes
2 paardebloemen
6 wilde viooltjes
3 takjes sleutelbloempjes
Sjalot, knoflook
Koolzaadolie
Xérèsazijn of sap van een
citroen
Peper en zout
1 zacht of hard gekookt ei
Bereiding
De wilde kruiden plukken ver
van de bewoonde kom, spoelen onder fris water en voorzichtig het water er uit
slaan.
De sjalot en de knoflook
pellen, (de kiem van de knoflook verwijderen) alles fijn snijden.
De kruiden op het bord
schikken, van ieder kruid 6 blaadjes of takjes aan de kant houden voor het
afwerken. Strooi er de sjalot en knoflook over, besprenkel met olie en azijn of
citroensap, bestrooien met peper en zout.
Werk de sla af met de aan de kant gehouden blaadjes, takjes en bloemen, serveere
er een warm of lauw hard of slap gekookt ei bij.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire