De méréville
« citrulus lanatus » maakt deel uit van de watermeloenen, groeit in
ziuderse landen alsook in zuid Frankrijk. De méréville 3 maand te laten narijpen alvorens deze in een
confituur te verwerken.
Benodigdheden
1 kg vruchtvlees van de
méréville
700 g gries-of kristalsuiker
25 cL
witte droge wijn
1
vanille peul
Sap van
1 citroen
Bereiding
Spoel de méréville onder fris water, droog ze af en deze
in verschillende parten snijden, de parten méréville schillen en ontpitten. De
parten met de keukenrobot in fijne plakjes snijden.
De vanille peul in de lengte doormidden snijden, het merg
er uit schrapen, de geledigde peul in kleine stukken snijden.
Breng de plakjes méréville over in de konfituurkookpot,
voeg er de suiker, sap van de citroen, het merg en de stukken vanille peul aan
toe, meng alles door elkaar .
Breng aan de kook op een middelmatig vuur om de
suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een hoger vuur 10 min. aan de kook,
regelmatig roeren.
Schuim zorvuldig af, voeg er eventueel 2 g agar-agar in
een weinig water opgelost aan toe, goed mengen, laat nog 1 min. doorkoken .
De konfituur in potten overbrengen, afsluiten met een
schroefdeksel, omdraaien en laten afkoelen met het deksel naar beneden
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire