Benodigdheden
1.200 kg onbespoten sinaasappelen of 900
g vruchtvlees
3 teentjes knoflook
30 g verse gember geraspt
250 g gries of kristalsuiker
8 g (1soepl) fijn gestampte zaadjes van
koriander
8 g tandouri
2 g poeder van kaneel
2 g zout van Guérande
35 cL honingazijn
Bereiding
Spoel de sinaasappelen (zie tips) droog
ze af, schillen met een dunschiller, de schil van 1 sinaasappel verwerken tot
zesten (zie tips) en voorkoken.
De sinaasappelen en de gepelde ui met de
keukenrobot in dunne schijfjes versnijden.
Pel de teentjes knoflook en ontdoe deze
van de kiem, de teentjes tot “brunoise” versnijden of maak gebruik van de
knoflookpers.
De gemberwortel schillen en fijn raspen.
Rooster lichtjes de fijngestampte
zaadjes van koriander.
De ui stomen, eenmaal gaar overbrengen
in een wijde inox kookpan, voeg er de schijfjes sinaasappel, de voorgekookte
zesten en alle andere ingrediënten aan toe.
Alles op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig
roeren.
Breng op een
middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte,
dit is ongeveer 25 min, regelmatig roeren.
Doe de chutney in
glazen potten, draai ze om en laat afkoelen
Dien op met gebakken
eend of duif.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire