mardi 3 mai 2016

Chutney van sinaasappel



Benodigdheden
1.200 kg onbespoten sinaasappelen of 900 g vruchtvlees
3 teentjes knoflook
30 g verse gember geraspt
250 g gries of kristalsuiker
8 g (1soepl) fijn gestampte zaadjes van koriander
8 g tandouri
2 g poeder van kaneel
2 g zout van Guérande
35 cL honingazijn

Bereiding 
Spoel de sinaasappelen (zie tips) droog ze af, schillen met een dunschiller, de schil van 1 sinaasappel verwerken tot zesten (zie tips) en voorkoken.
De sinaasappelen en de gepelde ui met de keukenrobot in dunne schijfjes versnijden.
Pel de teentjes knoflook en ontdoe deze van de kiem, de teentjes tot “brunoise” versnijden of maak gebruik van de knoflookpers.
De gemberwortel schillen en fijn raspen.
Rooster lichtjes de fijngestampte zaadjes van koriander.
De ui stomen, eenmaal gaar overbrengen in een wijde inox kookpan, voeg er de schijfjes sinaasappel, de voorgekookte zesten en alle andere ingrediënten aan toe.
Alles op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer 25 min, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen 


Dien op met gebakken eend of duif.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire