jeudi 19 mai 2016

Confituur van aardbei en meloen



Benodigdheden
650 g aardbeien of 500g vruchtvlees
700 g meloen of 500 g vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de aardbeien onder koud stromend water. De grootste aardbeien halveren of vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door suiker moeten verzadigd zijn.
Deel de meloen in acht stukken en verwijder de pitten, de meloen schillen en het vruchtvlees in heel kleine blokjes snijden.
Doe de aardbeien en de meloenblokjes alsook de suiker en het sap van de citroen in de confituurkookpot; en alles voorzichtig mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen en regelmatig roeren. Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken.
Afschuimen,voeg er de agar-agar aan toe. Goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.

Giet de confituur in potten. Sluit af met een schroefdeksel en laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire