Benodigdheden
650 g aardbeien
of 500g vruchtvlees
700 g meloen of 500
g vruchtvlees
800 g gries of
kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de aardbeien
onder koud stromend water. De grootste aardbeien halveren of vierendelen, daar
ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door suiker moeten verzadigd zijn.
Deel de meloen in
acht stukken en verwijder de pitten, de meloen schillen en het vruchtvlees in
heel kleine blokjes snijden.
Doe de aardbeien en
de meloenblokjes alsook de suiker en het sap van de citroen in de
confituurkookpot; en alles voorzichtig mengen.
Op een zacht
vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen en regelmatig roeren. Op een
hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken.
Afschuimen,voeg er
de agar-agar aan toe. Goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.
Giet de confituur in potten. Sluit af met een schroefdeksel en
laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire