Benodigdheden
700 g gedroogde ontpitte pruimen
450 g appelen of 300 g vruchtvlees
2 teentjes knoflook
½ rode ui
200 g donkere meelsuiker
2 steranijsjes
4 g gemberpoeder
2 g kaneelpoeder
4 g geplette jamaikaanse pimentkorrels
35 cL balsamico azijn
3 g zout (mespuntje)
Bereiding
De gedroogde pruimen een ½ U in kokend water laten
wellen.
De uien pellen, heel fijn snijden en 10 min stomen.
De teentjes knoflook pellen en de kiem verwijderen,
daarna door de knoflookpers drukken.
Breng de uien over in een kookpan, geen gebruik maken van
een koperen pan.
Voeg er de suiker en het vocht van de pruimen aan toe, meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
Breng op een middelmatig vuur aan de
kook, laat het vocht tot jamdikte inkoken, is ongeveer 20 min,
regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten,
draai ze om en laat afkoelen
Dien op met een tajine van konijn, een
gebakken kalfslever, of hazepeper
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire