lundi 8 août 2016

Compote van rabarer met citroenmelisse en verse geitekaas



Benodigdheden
500 g rabarberstelen
50 g gries of kristalsuiker
10 cL water
Een handvol blaadjes citroenmelisse
1 verse geitekaas

Bereiding
De blaadjes citroenlemisse heel vlug onder fris water spoelen en voorzichtig deppen.
Spoel de rabarberstelen, droog ze af en in stukken van 1cm snijden.
Giet het water in een kleine kookpot, voeg er de suiker aan toe.
Zet op een zacht vuurtje om de suiker op te lossen,
Voeg er de stukjes rabarber aan toe, meng voorzichtig.
Laat ongeveer 7 minuten zachtjes verder sudderen, regelmatig  roeren tot de rabarber naar wens zacht is geworden.
Breng over in een diepe kom en  laat afkoelen.

Juist voor het opdienen van de verse geitekaas de citroenmelisse in „chiffonade“ snijden (dunne reepjes) en met de compote vermengen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire