Benodigdheden
1.300 kg bloedsinaasappelen of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
2 steranijsjes
2 g geplette jamaikaanse pimentkorrels (ongeveer 1
afgestreken mokkalepel)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel
de bloedsinaasappelen onder koud water
en afdrogen en “a vif” schillen (zie tips)
De geschilde bloedsinaasappelen in twee snijden,
pitten verwijderen en met de keukenrobot in dunne plakjes snijden.
Breng de plakjes sinaasappel over in de confituurkookpot,
voeg er het sap van de citroen alsook de suiker en specerijen aan toe, alles goed
mengen.
Breng op een klein vuur aan de kook om de suiker op te
lossen.
Daarna 9 min goed laten doorkoken, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd de confituur afschuimen, eventueel
de steranijs verwijderen, voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en nog 1
minuut laten doorkoken.
Breng de confituur over in potten, sluit deze onmiddelijk
met een schroefdeksel af, draai ze om met het deksel naar beneden en laat
afkoelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire