vendredi 3 février 2017

Confituur van bloedsinaasappelen, steranijs en jamaikaans piment



Benodigdheden
1.300 kg bloedsinaasappelen of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
2 steranijsjes
2 g geplette jamaikaanse pimentkorrels (ongeveer 1 afgestreken mokkalepel)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de bloedsinaasappelen  onder koud water en afdrogen en “a vif” schillen (zie tips)
De geschilde bloedsinaasappelen in twee snijden, pitten verwijderen en met de keukenrobot in dunne plakjes snijden.
Breng de plakjes sinaasappel over in de confituurkookpot, voeg er het sap van de citroen alsook de suiker en specerijen aan toe, alles goed mengen.
Breng op een klein vuur aan de kook om de suiker op te lossen.
Daarna 9 min goed laten doorkoken, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd de confituur afschuimen, eventueel de steranijs verwijderen, voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en nog 1 minuut laten doorkoken.


Breng de confituur over in potten, sluit deze onmiddelijk met een schroefdeksel af, draai ze om met het deksel naar beneden en laat afkoelen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire