Benodigdheden
1.100 kg gele paprika’s of 900 g vruchtvlees
100 g gekonfijte gember
8 teentjes knoflook
200 g kristal of griessuiker
2 g 5 kruiden (épices)
2 g zout van Guérande
25 cL honingzaijn
2 soeplepels zonnebloemolie
Bereiding
Was de paprika’s, droog ze af, ze roosteren of met een dunschiller het vlies verwijderen
.Na het verwijderen van het vlies de paprika’s ontdoen van hun zaadjes en het
vruchtvlees in “macédoine” snijden (blokjes van 1cm/1cm).
Pel de teentjes knoflook, ontdoe deze van de kiem, de
teentjes tot “brunoise” snijden of maak gebruik van de knoflookpers.
De gekonfijte gember in dunne plakjes snijden en daarna
in “brunoise” (heel kleine blokjes)
Giet de olie in een wijde kookpan, voeg er het
knoflook en de suiker aan toe, laat dit alles op een zacht vuurtje sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng de “macédoine” en alle andere ingrediënten over
in de kookpot.
Breng op een middelmatig vuur aan de
kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten,
draai ze om en laat afkoelen
Dien op met gevogelte zoals kip of
kwartels
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire