Benodigdheden
500 g appelen
40 g maanzaad
3 eieren
40 g + 50 g
bruine suiker
35 g + 120 g
boter
140 g bloem
type 55
5 g droge gist
(poeder)
De zaadjes van
2 vanillepeulen
1 bakvorm van 6
cm H en 20 cm Ø
Bereiding
De wand van de
taartvorm boteren en met bloem bestrooien.
Smelt op een
klein vuur 35 g boter, voeg er 50 g bruine suiker aan toe en laat de suiker
oplossen. Dit mengsel over de bodem van
de taartvorm verdelen.
De appelen
schillen en hun klokhuis verwijderen, in 8 stukken snijden en deze op het
boter-suiker mengsel schikken.
Mix de overgebleven appelstukken tot puree.
Smelt 120 g boter, voeg er de eieren, 40 g bruine
suiker, de bloem, de droge gist, de appelpuree, de vanille en maanzaadjes aan
toe. Alles goed mengen en over de taartbodem
met appel belegd verdelen.
Hoelang mag deze taart in de oven?? En hoe heet?
RépondreSupprimer