mercredi 6 septembre 2017

Confituur van mirabellen, frambozen en groene kardemom



Benodigdheden
1 kg mirabellen of 700 g vruchtvlees
600 g frambozen
De fijngestampte zaadjes van 3 kardemomdoosjes
700 g gries of kristalsuiker
1 sap van citroen

Bereiding
Spoel de mirabellen in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. De steeltjes en de pitten verwijderen.
De frambozen vlug en voorzichtig spoelen, laten uitdruipen.
Breng de vruchten over in de confituurkookpot, voeg er de suiker, het sap van de citroen en de fijngestampte zaadjes van de kardemom aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 9 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan. Eventueel 1 of 2 g agar-agar in koud water opgelost aan toevoegen, goed mengen en nog 1 minuutje laten doorkoken.


In potten omgedraaid laten afkoelen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire