Benodigdheden
1 Kg Bio
sinaasappelen
800 g gries of
kristalsuiker
Het merg van 1 vanillepeul en de geschraapte peul
3 steranijsjes
Sap van 2 citroenen
1 tot 2 g
agar-agar
Bereiding
Twee
sinaasappelen onder koud stromend water afborstelen en schillen met een
dunschiller.
De schil in
fijne zesten snijden en “blancheren” (koken) 3 maal 3 min elke keer opnieuw in
vers water.
De
overblijvende sinaasappelen « à vif » (zie tips) schillen ( schil met
het witte vlezige vlies verwjideren) alsook het witte vlezige vlies van de
geschilde sniaasappelen. De sinaasappelen halveren en ontpitten, daarna met een
robot het vruchtvlees in heel dunne schijfjes snijden.
Giet de
sinaasappelschijfjes met het citroensap, de suiker, de voorgekookte zesten
alsook de specerijen in de confituurkookpot, zet op een klein vuur om de suiker
op te lossen, Daarna op een hevig vuur goed laten doorkoken, regelmatig roeren,
na 10 min. kooktijd eventueel de geschraapte vanillepeul en de steranijsjes
verwijderen.
De confituur
afschuimen en de dikte nagaan, eventueel de in een weinig water opgeloste
agar-agar aan toe, opnieuw goed mengen, terug 1 min laten doorkoken, en
afschuimen.
De confituur in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel,
de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te koelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire