Benodigdheden
4 lamsmuisjes (lamschenkeltjes)
1 ui en 6 teentjes knoflook (grof gehakt)
1 kg grof gesneden tomaten uit blik
50 g geconcentreerde tomatenpuree
2 rode paprika’s en 1 groene paprika
200 g kikkererwten (daags voordien in water laten
weken)
1 takje tijm, 4 blaadjes laurier
10 g geplette droog geroosterde korianderzaadjes
10 g geplette droog geroosterde komijnzaadjes
5 g paprikapoeder
1 groot boeket fijn gehakte verse koriander
Zonnebloemolie of olijfolie
1,5 L water
Peper en zout
Arrow root of een ander bindmiddel
Bereiding
De kikkererwten in licht gezouten water koken, voeg
er 1 koffielepel natriumbicarbonaat voor voeding aan toe (daardoor zijn de
kikkererwten beter verteerbaar)
In een ovenbestendige kookpot de muisjes met 3
soeplepels olie aan alle kanten aanbakken, eenmaal mooi aangebakken deze
verwijderen en de tomatenpuree met de specerijen in de dezelfde kookpot doen,
laten kleuren alsook uitdrogen, de ajuin en knoflook aan toevoegen en nog 30
sec. laten bakken. De muisjes eraan toevoegen alsook alle andere ingrediënten
uitgezonderd de kikkererwten. Alles volledig met water afdekken.
Laat op het vuur staan tot het vocht begint te koken.
Neem van het vuur, plaats een deksel op de kookpot en zet in een voorverwarmde
oven “90 C° tot 95 C” laat ongeveer 5 h garen. Het vlees moet boterzacht zijn
en bijna van het been loslaten (eventueel verder laten garen).
Neem uit de
oven en zet de kookpot terug op het vuur, voeg er de gekookte kikkererwten en
de in een weinig water opgeloste arrow root of ander bindmiddel aan toe, laat
eventjes koken om de saus te binden.
Serveeer de muisjes met couscous, bulgur of
aardappelpuree. Deze schotel kan daags voordien klaargemaakt
worden, de specerijen hebben dan de tijd om zich te vermengen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire