mercredi 20 juin 2018

Confituur van aardbeien met paarse basilicum



Benodigdheden
1 g aardbeien
800 g gries of kristalsuiker
1 grote handgreep paarse basilicum (blaadjes)
2 g agar-agar
Sap van 1 citroen

Bereiding
De aardbeien vlug onder fris water spoelen, de steeltjes verwijderen en laten uitlekken.
De grootste aardbeien middendoor snijden.
De basilicum onder fris water spoelen en droogdeppen, daarna in “chiffonade” (reepjes) snijden
De aardbeien in de confituurkookpot gieten, de suiker en het citroensap aan toevoegen, alles voorzichtig mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen; regelmatig roeren. Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken.
De fijngesneden basilicumblaadjes in een neteldoekbuiltje er aan toevoegen, nog 2 min. laten doorkoken, gedurende de kooktijd het builtje regelmatig aandrukken om de smaak van de basilicum met deze van de aardbeien te vermengen.

Alvorens de in een weinig water opgeloste agar-agar aan toe te voegen het builtje verwijderen. Goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.
Zorgvuldig afschuimen, giet de confituur in potten.
Sluit af met een schroefdeksel en laat de potten omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire