Benodigdheden
2 middelgrote aardappelen of 6
kleine ratjes (per pers)
2 grote grepen weidekringzwammetjes
(per pers)
2 fijn gehakte teentjes knoflook
1 fijn gehakte sjalot
4 bieslookbloemen en een klein bosje bieslookpijpjes uit de
tuin
Een klein handvol platte peterselie uit de tuin
20 g boter
1 soepl. olie + 10 g boter
Peper en zout
Bereiding
De geschilde aardappelen koken er op
lettend dat ze vast blijven, eenmaal gekookt in kleine blokjes snijden.
De eventuele onreinheden uit de
paddestoeltjes verwijderen, de paddestoeltjes best niet spoelen.
De peterselie en bieslook fijn
hakken (gekochte kruiden spoelen onder koud stromend water)
De boter in een pan smelten en de
olie aan toevoegen, eenmaal heet er de blokjes aardappel goudkleurig in bakken,
als ze bijna klaar zijn de paddestoeltjes in een andere pan met de 20 g boter
bakken, voeg er terzelfdertijd de gehakte knoflook en sjalot aan toe . Een
paar minuutjes op een nogal hoog vuur bakken mits regelmatig en voorzichtig te
mengen. Afsmaken met peper en zout.
De paddestoeltjes samen met de
gebakken aardappelen voorzichtig mengen, bestrooi met de gehakte tuinkruiden en pluk de bieslookbloempjes er over. Kan opgediend worden met vlees of vis.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire