vendredi 1 mars 2019

Chutney van ananas en mango



Benodigdheden
1Kg rijpe ananas of 600 g vruchtvlees
750 g rijpe mango’s, of 400 g vruchtvlees
100 g rode ajuin
1/2 cayenne pepertje
200 g gries of kristalsuiker
1 dl honingazijn

Bereiding
De ananas schillen, de oogjes en het middenrif verwijderen, Het vruchtvlees in dunne plakjes snijden en grof mixen.
De mango’s schillen, de pit verwijderen, het vruchtvlees ook in heel dunne plakjes snijden en grof mixen.
De gepelde ui fijn hakken.
Het pepertje onder fris water spoelen, in de lengte middendoor snijden, de zaadjes verwijderen, een helft in heel fijne reepjes snijden. de andere helft kan worden ingevroren.
Doe het gemixte vruchtvlees van de ananas en mango in een ondiepe brede kookpot, voeg er alle andere ingrediënten aan toe, alles goed mengen.
Laat op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht tot jamdikte in te koken, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire