Benodigdheden
1Kg rijpe ananas of 600 g vruchtvlees
750 g rijpe mango’s, of 400 g vruchtvlees
100 g rode ajuin
1/2 cayenne pepertje
200 g gries of kristalsuiker
1 dl honingazijn
Bereiding
De ananas schillen, de oogjes en het middenrif verwijderen,
Het vruchtvlees in dunne plakjes snijden en grof mixen.
De mango’s schillen, de pit verwijderen, het
vruchtvlees ook in heel dunne plakjes snijden en grof mixen.
De
gepelde ui fijn hakken.
Het pepertje onder fris water spoelen, in de lengte
middendoor snijden, de zaadjes verwijderen, een helft in heel fijne reepjes
snijden. de andere helft kan worden ingevroren.
Doe het gemixte vruchtvlees van de ananas en mango in
een ondiepe brede kookpot, voeg er alle andere ingrediënten aan toe, alles goed
mengen.
Laat op een klein vuur
sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de
kook om het vocht tot jamdikte in te koken, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten,
draai ze om en laat afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire