Benodigheden
700 g rabarber (uitsluitend de stengels
van de rabarber gebruiken daar het blad giftig is)
300 g gedroogde en ontpitte abrikozen
700 g gries of kristalsuiker
Sap van 2 citroenen
Bereiding
Spoel de
rabarberstelen in fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte
snijden.
De gedroogde
abrikozen in fijne stukjes snijden.
Breng de rabarber
en stukjes abrikozen over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het
citroensap aan toe, meng alles.
Laat al roerend op
een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10
min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Heeft de confituur
niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.
In potten overbrengen, met een schroefdeksel afsluiten en omdraaien en laten afkoelen. Op een droge frisse en donkere plaats opbergen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire