mardi 14 mai 2019

Kwark met daslook en wasibi (4 pers)


 

Benodigdheden
500 g kwark (witte kaas/platte kaas)
2 tot 3 middelgrote aardappelen per persoon
Een bosje daslook en een paar blaadjes als versiering
1 bosje bieslook
Prei en radijsscheutjes
1 teentje knoflook
1 sjalot
Volgens uw smaak 1 tot 2 afgestreken koffielepels wasabi
Zout
4 eetlepels koolzaadolie
Xeresazijn
Een paar blaadjes look-zonder-look voor versiering

Bereiding
De aardappelen in hun jasje koken, eventueel eenmaal lichtjes afgekoeld pellen.
De daslookblaadjes en de bieslooksprietjes voorzichtig spoelen, laten uitdruipen, droogdeppen en fijn hakken.
De blaadjes look-zonder-look voorzichtig spoelen, laten uitdruipen en droog deppen.
Het ontkiemde  teentje knoflook fijn hakken.
De gepelde sjalot in flinterdunne plakjes snijden.
Doe de kwark in een kom, voeg er de fijngehakte look, daslook,  azijn, een snuifje zout en de wasibi aan toe, alles goed mengen.
Laat minstens 2 U in de koelkast trekken.
Een eetlepel van de kruidige kwark met de lauw geworden aardappelen op de borden verdelen, Versier met de prei en radijsscheuten, alsook met de look-zonder-look, het daslookblad en de fijngesneden sjalot.  De overgebleven kruidenkwark op tafel zetten.
Ook lekker als hapje of op geroosterd granenbrood.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire