jeudi 5 septembre 2019

Confituur van frambozen en zwarte aalbessen


 


Benodigheden
700 g frambozen
300 g zwarte aalbessen
800 g gries of kristalsuiker
sap van 1 citroen

Bereiding
Liefst de frambozen niet spoelen.
Spoel heel vlug en voorzichtig de aalbessen in fris water en laten uitdruipen. 
Breng de frambozen en aalbesjes over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe, alles voorzichtig mengen.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
De confituur in potten overbrengen, sluiten met een schroefdeksel en de potten omdraaien tot ze afgekoeld zijn.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire