Benodigdheden
1 kg rijpe vijgen
1 afgestreken dessertlepel acacia
honing
1 kaneelpijp
1 steranijsje
20 cL water
Bereiding
Spoel
de vijgen vlug en voorzichtig met fris water, de steeltjes verwijderen en de
vijgen in twee snijden. (uitgezonderd kleine vijgen)
Breng het water en de honing over in
een kleine kookpot. Zet op een klein vuur om de honing op te lossen.
Voeg er de de vijgen en de specerijen aan
toe, roer alles regelmatig en voorzichtig om.
Neem na 2 min zachtjes sudderen
bij middel van een schuimspaan de vijgen uit de siroop, breng ze over in
een diepe kom of in afzonderlijke diepe schaaltjes .
Laat de siroop tot de helft inkoken, de
specerijen verwijderen en verdeel dan over de compote, laat volledig
afkoelen.
Is ook lekker met vanilleijs of een panna
cota.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire