mercredi 1 avril 2020

Appelbeignets, lekker smullen trewijl we in ons kot blijven






Benodigdheden (6 pers)
1 kg reinette of boskoop appelen
300 g bloem T 55 og 65 (patisseriebloem)
1 snuifje zou
2 eieren
2 afgestreken koffielepels kristal of griessuiker + 1 zakje vanillesuiker of een snuifje kaneelpoeder
2 soeplepels zonnebloemolie
3 dL blond of bruin bier
Friteuse en frituurolie
Bloemsuiker

Breiding
 De olie in de friteuse opwarmen tot 175°C
Doe de dooiers in een slakom, voeg er zout/suiker + vanillesuiker of kaneel/ olie en bier aan toe, alles goed mengen.
Voeg er beetje bij beetje de gezeefde bloem aan toe en meng tot een dike deeg dit iets soepelder dan een mayonnaise.
De eiwitten tot stijve sneeuw opkloppen, beetje bij beetje aan het deeg toevoegen en voorzichtig mengen.
De appelen schillen en met een appelboor het klokhuis verwijderen, de appelen in schijfjes van een kleine cm snijden.
Trek een per een de schijfjes door het deeg, in de hete olie overbrengen en ze direct omdraaien, er op lettend dat ze elkaar niet raken en aan beide kanten goudbruin laten bakken.
Met een schuimspaan uit de olie halen, op een absoberend papier laten uitlekken, bestrooien met bloemsuiker en heel warm opdienen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire