Benodigdheden
(4 pers)
150 g polenta
van maïs
½ L water
1 afgestreken
mokkalepel gemalen muskaatnoot
2 afgestreken
soeplepels maanzaad
4 soeplepels
gemalen kaas
Peper en zout
2 soeplepels
olijfolie
Kookend warer
Bereiding
Lees op de
verpakking de juiste hoeveelheid vocht en kooktijd daar dit van merk tot merk
kan vreschilen.
Smeer de bodem
en zijkanten van een vierkante of rechthoekige kom in met olie.
Breng in een
kookpan het water aan de kook, voeg er de olie, een greepje zout en peper van
de molen aan toe.
Eenmaal het
water aan de kook de polenta heel voorzichtig en al roerend er aan toevoegen,
alsook de maanzaadjes en de muskaatnoot, op klein vuur blijven roeren tot de
polenta gaar is.
Van het vuur nemen en de kaas onder mengen. Onmiddelijk in de geoliede kom gieten en glad
strijken. Op een koele plaats laten koud worden en opstijven. Eenmaal koud de polenta uit de vorm nemen en
in vierkantjes snijden of criketjes uitdrukken . In een pan met een weinig olie
of boter of half/half goudbruin en knappend
bakken. De polenta kan daags voordien gekookt worden.
Dien warm op
met vlees of vis.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire