mercredi 1 juillet 2020

Confituur van aardbei, tomaat en basilicum


 Benodigdheden:

700 g aardbeien

300 g verse pulp van tomaten

800 g gries of kristalsuiker

1 grote handgreep paarse basilicumblaadjes

Sap van 1 citroen

2 g agar-agar

 

Bereiding:

De tomaten “monder” (het vel er af halen) ontpitten en grof mixen.

De aardbeien vlug onder fris water spoelen, de steeltjes verwijderen en laten uitlekken.

De grootste aardbeien middendoor snijden of vierendelen..

De basilicum onder fris water spoelen en droogdeppen, daarna in “chiffonade” (reepjes) snijden

De aardbeien en tomatenpulp in de confituurkookpot gieten, de suiker en het citroensap aan toevoegen, alles voorzichtig mengen.

Op een zacht vuur laten sudderen om de suiker op te lossen; regelmatig roeren.

Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken.

De fijngesneden basilicumblaadjes in een neteldoekbuiltje er aan toevoegen, nog 2 min. laten doorkoken, gedurende de kooktijd het builtje regelmatig aandrukken om de smaak van de basilicum te vrijwaren.

Het builtje verwijderen en de confituur afschuimen.

De in een weinig koud water opgeloste agar-agar aan toe te voegen, goed mengen en nog 1 min. laten doorkoken.


Zorgvuldig afschuimen, giet de confituur in potten.

Sluit af met een schroefdeksel en laat de potten omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire