Ik wil absoluut dit recept met U delen.
De frisheid van de sinaasappel en de plotse opmerkelijke smaak van de bergamot in de mond is echt verrassend.
Benodigdheden
500 g Bio bergamotcitroenen
500 g Bio sinaasappelen
750 g gries of kristal suiker
Bereiding
Borstel de citrusvruchten onder fris water.
Ze middendoor snijden, het sap persen, opvangen en in de koelkast zetten.
De doormidden gesneden geperste schillen van beide citrusvruchten met de robot in heel dunne zesten snijden, giet ze in een kookpan overgoten met water, laat op een klein vuur gaar koken met deksel (±1 u 30) , voeg tijdens het koken eventueel water aan toe, regelmatig roeren.
Giet de gekookte zesten met het weinige overblijvende kookvocht en het citrussap in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe: 750 gr per Kg zesten met sap.
Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen, daarna op een hevig vuur goed laten doorkoken, regelmatig roeren, na 5 min. kooktijd de dikte nagaan (op een koud bordje) en afschuimen.
De confituur In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te koelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire