Benodigdheden
500 gr griesmeel voor couscous
3 afgestreken koffielepels gemalen kummel
1 afgestreken koffielepel kaneelpoeder
3 afgestreken koffielepels gemberpoeder
1 afgestreken koffielepel kurkuma
1 afgestreken koffielepel zout
2 tot 3 eetlepels olijfolie
Kokend water
Bereiding
Water in de couscouspan of in de stoompan op kookpunt brengen.
Doe de couscouskorrels (grof griesmeel) alsook de specerijen en het zout in een ondiepe schaal en goed mengen. Voeg er de olijfolie aan toe en meng met de vingers of een vork zodat iedere korrel omringd is met een laagje olie. Er kokend water aan toevoegen tot ze juist onder staan,afdekken en laten wellen tot de korrels het water heeft opgeslorpt.
Bedek eventueel het bovenste gedeelte van de couscouspan met een kaasdoek en doe er de gewelde couscouskorrels in en laat gaar stomen, de tijd van stomen op de verpakking volgen, deze zijn verschillend van merk tot merk.
Men kan eventueel de groenten en met vlees in hun nat (zonder vocht is er geen stoom) in de onderkant van de couscouspan doen om de smaken met de couscouskorrels te vermengen.
Eenmaal de couscous gaar deze terug met een vork (te warm met de vingers) bewerken om de korrels van elkaar te scheiden en opdienen.
Opgepast ; vaak is er verwarring met « kummel” en “karwij” dit zijn heel verschillende smaken, doch op het eerste zicht zijn het dezelfde zaadjes
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire