mardi 17 septembre 2013

Confituur van wilde braambessen met geranium rosat ‘Pelargonium graveolens”


Ingrediënten
1,500 kg braambessen of 1 kg puree
800 g griessuiker
5 druppels natuurlijk geraniumwater voor voeding (citroengeranium rozengeur)
3 fijngestampte lange pepers (familie van de zwarte peper)
4 geplette Jamaïcaanse peperbolletjes
Sap van 1 citroen

Bereiding
Vermijd de braambessen te spoelen, dit om hun smaak te bewaren
De bessen in een kookpot met een bodem water op ’t vuur laten barsten
Ze door de groetenmolen pureren (fijne zeef)
Breng de puree over naar de koperen kookpot, voeg er de suiker, citroensap, en de specerijen aan toe, meng alles goed
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker te smelten, regelmatig roeren
Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan
Voeg het geraniumwater toe en laat nog 1 min. doorkoken

Een variante kan zijn
Voeg 10 gr. fijn geraspte gember toe en 2 gr. kaneelpoeder

Breng de confituur in potten over...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire