mardi 17 septembre 2013

Confituur van wijnperziken en specerijen


Benodigheden
1,100 kg  rijpe wijnperziken of 800 g zuivere vruchtvlees
500 g wilde braambessen of 300 g zuivere puree
800 g gries - of kristalsuiker
De zaadjes van een ½ vanillestokje
1.1/2 g (1 mespunt) Jamaïcaanse gemalen peper
Sap van 1 citroen
2 g  agar-agar

Bereiding
Dompel de perziken 1 min  in sudderend water, nadien in koud water om ze te laten schrikken
Schillen en ontpitten en met de robot in dunne plakjes snijden
Breng de vruchtenplakjes over in de kookpot
Vermijd de braambessen te spoelen, dit om hun smaak te bewaren
De bessen in een kookpot met een bodem water op ’t vuur laten barsten
Ze door de groetenmolen pureren (fijne zeef)
Breng de puree over naar de confituurkookpot, voeg er de suiker, citroensap, en de specerijen aan toe, meng alles goed
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker te smelten, regelmatig roeren
Op een hoog vuur al roerend 5 min laten doorkoken
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen
Voeg de agar-agar  toe en laat nog 2 min doorkoken

De confituur in potten overbrengen, ...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire