650 g kleine zwarte rijpe vijgen of 600 g zuiver
vruchtenvlees
900 g wilde braambessen of 5 dL braamsap
700 g gries- of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
2 g agar-agar
Bereiding
Spoel voorzichtig de vijgen in fris water
Verwijder het steeltje, versnijd de vijgen in dunne
plakjes
Mix een ¼ tot puree
Vermijd de braambessen te spoelen, indien nodig dan
vlug en voorzichtig onder een straaltje water, dit om hun smaak te bewaren
Doe de bessen in de vruchtenpers speciaal geschikt om
sap te maken en vang het sap op, of breng ze aan de kook en laat openbarsten in
een kookpot met een bodempje water
Breng het sap over in de confituurpan
Voeg er de suiker en citroensap aan toe
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker te smelten
Op het einde
van de kook zorgvuldig afschuimen
Voeg er de agar-agar aan toe, 2 min. terug laten
doorkoken
In potten overbrengen, ...
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire