mardi 17 septembre 2013

Confituur van zwarte vijgen en sap van wilde braambessen


Benodigheden
650 g kleine zwarte rijpe vijgen of 600 g zuiver vruchtenvlees
900 g wilde braambessen of 5 dL braamsap
700 g gries- of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
2 g agar-agar

Bereiding
Spoel voorzichtig de vijgen in fris water
Verwijder het steeltje, versnijd de vijgen in dunne plakjes
Mix een ¼ tot puree
Vermijd de braambessen te spoelen, indien nodig dan vlug en voorzichtig onder een straaltje water, dit om hun smaak te bewaren
Doe de bessen in de vruchtenpers speciaal geschikt om sap te maken en vang het sap op, of breng ze aan de kook en laat openbarsten in een kookpot met een bodempje water
Breng het sap over in de confituurpan
Voeg er de suiker en citroensap aan toe
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker te smelten
Breng gedurende 8 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren
 Op het einde van de kook zorgvuldig afschuimen
Voeg er de agar-agar aan toe, 2 min. terug laten doorkoken

In potten overbrengen, ...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire