dimanche 30 novembre 2014

Confituur van kastanjes met een vleugje rhum



Bendigdheden
1.500 kg kastanjes
800 g gries of kristalsuiker per kg puree
10 cL amberkleurige rhum
1.5 L water of meer voor het koken van de kastanjes
2 dL water voor het oplossen van de suiker per kg puree

Bereiding
Pel de kastanjes (zie tips) ze grof hakken, hierdoor verkort de kooktijd
Breng de gepelde kastanjes over in een kookpot, ze volledig onder water dompellen , eventueel water toevoegen, zachtjes laten koken tot U ze kunt pletten, tijdens het koken eventueel water aan toe voegen.
Breng de kastanjes en het kookvocht over in de passe-vite ( middelmatige zeef) en pureren.
Bereken de hoeveelheid suiker en water volgens het gewicht van de puree.
Giet 2 dl water in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, laat op een klein vuurtje sudderen tot de suiker is opgelost.
De kastanjepuree aan de siroop toevoegen, alles goed mengen.
12 min op een hoog vuur aan de kook houden, voorturend roeren.
De rhum toevoegen, goed mengen, nog3 min. Laten doorkoken.
Normaal moet er niet afgeschuimd worden, de gewenste dikte nagaan.


In potten overbrengen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire