Bendigdheden
1.500 kg kastanjes
800 g gries of kristalsuiker per kg
puree
10 cL amberkleurige rhum
1.5 L water of meer voor het koken van
de kastanjes
2 dL water voor het oplossen van de
suiker per kg puree
Bereiding
Pel de kastanjes (zie tips) ze grof
hakken, hierdoor verkort de kooktijd
Breng de gepelde kastanjes over in een
kookpot, ze volledig onder water dompellen , eventueel water toevoegen,
zachtjes laten koken tot U ze kunt pletten, tijdens het koken eventueel water
aan toe voegen.
Breng de kastanjes en het kookvocht over
in de passe-vite ( middelmatige zeef) en pureren.
Bereken de hoeveelheid suiker en water
volgens het gewicht van de puree.
Giet 2 dl water in de confituurkookpot,
voeg er de suiker aan toe, laat op een klein vuurtje sudderen tot de suiker is
opgelost.
De kastanjepuree aan de siroop
toevoegen, alles goed mengen.
12 min op een hoog vuur
aan de kook houden, voorturend roeren.
De rhum toevoegen, goed mengen, nog3
min. Laten doorkoken.
Normaal moet er niet
afgeschuimd worden, de gewenste dikte nagaan.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire