lundi 14 décembre 2015

Peperkoek kruidenkoek





Benodigdheden
250 g bloem T 55
250 g honing, 100 g bruine suiker, 1 zakje vanillesuiker;
10 cL melk
2 eieren
15 g sinaasappelpoeder
1 afgestreken koffielepel groen anijszaadjes en groene kardemom, geraspte nootmuscaat, poeder van kaneel en gember en 1 geplette lange peper.
1 zakje droge gist

Bereiding
De oven voorverwarmen: 160°C (Th 5-6)
Meng in een kom: bloem, suikers, gist en specerijen, meng  alle s goed door elkaar.
De honing op een klein vuur opwarmen om vloeibaar te worden, aan he t mengsel toevoegen en mengen.
Voeg er beetje bij beetje al roerend de eieren aan toe, daarna de melk al roerend aan toevoegen, alle sgoed mengen.
Breng het deeg over in een vooraf beboterde en bebloemde cakevorm, (3/4 vol)
Bak 1 U.   Steek een sateprikker in het midden van de peperkoek om te testen op gaarheid.   
De pepeerkoek  volledig laten afkoelen alvorens uit de vorm te storten.

Tip

Pas s’ anderendaags aansnijden.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire