Benodigdheden
250 g bloem T 55
250 g honing, 100 g bruine
suiker, 1 zakje vanillesuiker;
10 cL melk
2 eieren
15 g sinaasappelpoeder
1 afgestreken koffielepel
groen anijszaadjes en groene kardemom, geraspte nootmuscaat, poeder van kaneel
en gember en 1 geplette lange peper.
1 zakje droge gist
Bereiding
De oven voorverwarmen: 160°C
(Th 5-6)
Meng in een kom: bloem,
suikers, gist en specerijen, meng alle s
goed door elkaar.
De honing op een klein vuur
opwarmen om vloeibaar te worden, aan he t mengsel toevoegen en mengen.
Voeg er beetje bij beetje al
roerend de eieren aan toe, daarna de melk al roerend aan toevoegen, alle sgoed mengen.
Breng het deeg over in een
vooraf beboterde en bebloemde cakevorm, (3/4 vol)
Bak 1 U. Steek een sateprikker in het midden van de peperkoek
om te testen op gaarheid.
De pepeerkoek volledig laten afkoelen alvorens uit de vorm
te storten.
Tip
Pas s’ anderendaags aansnijden.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire