Benodigdheden
100 g
gekonfijte gember
30 g poeder van
sinaasappelschil
130 g boter
(kamertemperatuur)
100 g
poedersuiker
3 eieren
1 zakje droge gist (10 g)
250 g bloem T 55
Bereiding
De gember in « brunoise » versnijden.
In een kom : meng met een garde de zachte boter
met de suiker.
Meng er de eieren onder, krachtig mengen om een gladde
massa te bekomen.
Voeg er de gezeefde bloem en de droge gist en de sinaasappelschilpoeder
aan toe, met een spatel voorzichtig mengen,
voeg er beejte bij beetje de gember aan toe.
Breng het deeg
over in een vooraf beboterde en bebloemde
cakevorm, (3/4 vol) of gebruik bakpapier.
Bak 40 m. in een voorverwarmde oven op 160°C (th. 5-6) Steek een sateprikker in het midden van cake
om te testen op gaarheid.
Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op
een rooster en laat verder afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire