jeudi 31 mars 2016

Confituur van clementienen



Benodigdheden
1 kg Bio clementienen
De helft van de clementienenschillen
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen

Bereiding
De clementienen onder koud water borstelen en afdrogen. Pellen en de schil in fijne zesten snijden en koken (zie tip).
De gepelde clementienen in twee snijden, ontpitten en met de keukenrobot in fijne schijfjes snijden. Overbrengen in de confituurkookpot samen met de suiker, het sap van de citroen en de voorgekookte zesten , alles goed mengen.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min al roerend op een hoog vuur verder aan de kook.
Afschuimen en de vastheid van de confituur nagaan, eventueel 2 g agar-agar in een weinig water opgelost er aan toevoegen, nog 1 min laten doorkoken.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien om af te koelen, nadien op een droge donkere plaats bewaren 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire