Benodigdheden
1 kg Bio clementienen
De helft van de clementienenschillen
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
Bereiding
De clementienen
onder koud water borstelen en afdrogen. Pellen en de schil in fijne zesten
snijden en koken (zie tip).
De gepelde
clementienen in twee snijden, ontpitten en met de keukenrobot in fijne
schijfjes snijden. Overbrengen in de confituurkookpot samen met de suiker, het
sap van de citroen en de voorgekookte zesten , alles goed mengen.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker
op te lossen.
Breng gedurende 10 min al roerend op een hoog vuur
verder aan de kook.
Afschuimen en de vastheid van de confituur nagaan,
eventueel 2 g agar-agar in een weinig water opgelost er aan toevoegen, nog 1
min laten doorkoken.
In potten overbrengen, afsluiten met een
schroefdeksel, de potten omdraaien om af te koelen, nadien op een droge donkere
plaats bewaren
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire