jeudi 31 mars 2016

Chutney van mango en gedroogde abrikozen



Benodigdheden
1.200 kg rijpe mango’s of 700g vruchtvlees
300 g gedroogde abrikozen
½ rode ui
2 teentjes knoflook
30 g gemberwortel geraspt
250 g griessuiker
4 g grof gemalen zwarte peper
2 g zout
2 g fijngemalen jamaikaans piment
15 cL honingazijn

Bereiding
Schil de mango’s, verwijder hun pit en het vruchtvlees in heel kleine blokjes snijden (macédoine).
Pel de ui en de teentjes knoflook, de kiem van de teentjes knoflook verwijderen, de ui en de knoflook heel fijnhakken (brunoise).
Breng de blokjes mango over in een kookpot, voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook, laat het vocht inkoken tot jamdikte, regelmatig roeren.


Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire