Benodigdheden
Uitsluitend gedroogde vruchten gebruiken
500 g vijgen
250 g ontpitte dadels
250 g ontpitte abrikozen
100 g krenten
50 g geraspte verse gember
5 g geplette Jamaicaanse pimentkorrels
2 g kaneelpoeder
150 g ajuin
100 g bruine suiker
15 cL balsamico azijn
Werkwijze
De gedroogde vruchten in kleine stukjes van 1 cm snijden;
deze in een diepe kom gedurende 2u laten wellen in koud water(volledig onder
water zetten).
De ajuinen pellen, en in “brunoise” snijden en stomen tot
de” brunoise” zacht is.
Giet de gestoomde brunoise van ui en de gewelde vruchten met
vocht in een kookpan, doe alle andere ingrediënten er bij en alles voorzichtig
mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te
lossen; regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur zachtjes aan de kook om het
vocht in te koken tot jamdikte; regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten; draai ze om en laat
afkoelen
Serveer bij gelakte eend
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire