Benodigdheden
1,300 kg abrikozen of 1 kg vruchtvlees
25 g kristal of griessuiker
De zaadjes van 1 vanillepeul
10 cL water
Sap van een ½ citroen
Enkele blaadjes drakenkop melisse ook Turkse melisse
genoemd
Bereiding
De abrikozen onder fris water spoelen in twee snijden en
de kernen verwijderen. Spoel de melisse vlug en voorzichtig met fris water,
laten uitlekken.
Breng het water, sap van de citroen alsook de suiker en
de vanillezaadjes over in een kleine kookpot. Zet op een klein vuur om de
suiker op te lossen.
Voeg er de de abrikozen aan toe, roer alles voorzichtig
om.
Neem na 2 min sudderen bij middel van een
schuimspaan de abrikozen uit de siroop, breng ze over in een diepe kom of in
afzonderlijke diepe schaaltjes .
Laat de siroop tot de helft inkoken, verdeel dan over de
compote en laat volledig afkoelen.
Vooraleer op te dienen versier de vruchtencompote met een
paar blaadjes drakenkop melisse
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire