Benodigdheden
Basisrecept voor zanddeeg
Benodigdheden voor het beslag van de
taartbodem:
85 g zachte boter
50 g poedersuiker
1 ei + 1 eigeel
85 g amandelpoeder
30 g maïsmeel
Enkele druppels bitteramandelextract (de smaak van
bitteramandel is vlug overheersend dus beetje bij beetje aan het
beslag toevoegen en proeven )
1 Kg
kleine vaste appels
Vulling
voor de appels :
2
eiwitten
1 snuifje zout
15 g bruine suiker
50 g amandelpoeder
Het merg van een ½ vanillestokje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C (th 6-7)
De taartdeeg 10 min blind bakken.
Tijdens het bakken: 85 g zachte boter met de
poedersuiker tot een gladde luchtige massa roeren. Voeg er het ei en het eigeel
aan toe, alles heel goed mengen .
Voeg er het amandelpoeder, het maïsmeel en het
bitteramandelextract aan toe, alles goed opkloppen tot een homogene
massa. Bedek de blind gebakken taartbodem met deze massa en strijk glad.
Appelvulling:
De 2 eiwitten met een snuifje zout tot schuim
opkloppen, voeg er de bruine suiker, het vanillemerg en het amandelpoeder aan
toe, alles tot een luchtige massa roeren.
Schil
de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor, de appelen middendoor
snijden. Plaats de helften appel op het beslag en vul deze met de
vulling.
Laat 30
min. bakken. Laat de taart volledig afkoelen vooraleer uit de vorm te nemen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire