mercredi 9 novembre 2016

Amandine appeltaart




Benodigdheden
Basisrecept voor zanddeeg
Benodigdheden voor het beslag van de taartbodem:
85 g zachte boter
50 g poedersuiker
1 ei + 1 eigeel
85 g amandelpoeder
30 g maïsmeel
Enkele druppels bitteramandelextract (de smaak van bitteramandel is vlug overheersend  dus beetje bij beetje  aan het beslag toevoegen en proeven )

1 Kg kleine vaste appels
Vulling voor de appels :
2 eiwitten
1 snuifje zout
15 g bruine suiker
50 g amandelpoeder
Het merg van een ½ vanillestokje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C (th 6-7)
De taartdeeg 10 min blind bakken.
Tijdens het bakken:  85 g zachte boter met de poedersuiker tot een gladde luchtige massa roeren. Voeg er het ei en het eigeel aan toe, alles heel goed mengen .
Voeg er het amandelpoeder, het maïsmeel en het bitteramandelextract aan toe, alles goed opkloppen tot  een homogene massa.  Bedek de blind gebakken taartbodem met deze massa en strijk glad.
Appelvulling:
De 2 eiwitten met een snuifje zout tot schuim opkloppen, voeg er de bruine suiker, het vanillemerg en het amandelpoeder aan toe, alles tot een luchtige massa roeren.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor, de appelen middendoor snijden.  Plaats de helften appel op het beslag en vul deze met de vulling.

Laat 30 min. bakken. Laat de taart volledig afkoelen vooraleer uit de vorm te nemen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire